Eesti uusim ja suurim muuseum on kehtestanud piletihinnaks täiskasvanutele 12 eurot ja kooliealistele lastele alates 9. eluaastast 8 eurot, väiksemad pääsevad sisse tasuta. Perepileti eest küsitakse 28 eurot, grupipiletid on aga soodsamad: koolilaste grupid, kes tõenäoliselt väisavad muuseumi õppetöö osana, hakkavad maksma näiteks 6 eurot piletist, vahendas ERRi uudisteportaal.

Võrdluseks: KUMU täishinnaga pilet maksab 6, sooduspilet 4 ning perepilet 12 eurot.

ERM-i avalike suhete juht Kaarel Tarand ei pea ERM-i piletihinda kalliks ning leiab, et kritiseeritakse, teadmata, mida selle eest vastu saab. "Selle piletihinna eest võib muuseumis veeta täispäeva, vahepeal soovi korral ka väljas puhkamas käies. Meie ekspositsioon on nii suur, et ühe 8-tunnise tööpäevaga seda läbi käidud ei saagi," ütles Tarand.

Ta loetles hüvesid, mis piletihinna sees saab: paksu raamatu jagu entsüklopeedilisi tekste läbi lugeda ja 3-4 kinopileti jagu filme vaadata. "Kui me võrdleme seda teatrikülastuste keskmise hinnaga, siis on see umbes sama, aga teatris saate te vaid 2-3 tundi elamust ja siis teid visatakse välja, rohkem teiega seal midagi ette ei võeta. Me anname vastu palju suurema elamuse, kui turul kombeks on."