"Siim Kallas muidugi teab, millest ta räägib, sest Eesti välis- ja peaministri ning Euroopa Komisjoni asepresidendina on ta olnud suurte otsuste juures ja näinud nende vastuvõtmise mehhanismi," ütles Bahovski Delfile.

Bahovski on enda kinnitusel lugenud ka Kallase viidatud raamatuid, mis räägivad Baltimaade mahamüümisest liitlaste poolt Teises maailmasõjas, seda vastupidiselt ilusatele deklaratsioonidele. "Erinevus toonasest olukorrast on siiski see, et Euroopas ei mölla suurt sõda ja seetõttu ei ole lääneliitlased meeleheitel," märkis Bahovski.

Tema sõnul viitab Kallas siiski õigusega, et sõda on mujal ja Trump kui ärimees mõtleb säästlikult ehk soovib vähendada sõjaväele minevaid kulusid. "Eesti peab olema valmis paradigma muutuseks pärast seda, kui USA siit regioonist lahkub või vähendab oma kohaolekut. Milline täpselt see paradigma muutus on, seda on hetkel väga raske öelda," tõdes Bahovski.

"Tasub ka tähele panna, et Eesti enda suhted USA-ga on head ehk meie oleme enda poolt teadaolevalt kõik teinud, kuid kui mäng käib üle meie peade, on meil ikkagi vähe võimalusi sekkuda," ütles ta.