Savisaar sõnas, et on väga kahju, et fraktsioonikaaslased pidid lugema Peeter Ernitsa otsusest erakonnast lahkuda meediast. „Viisakas olnuks oma mõtetest rääkida kõigepealt võitluskaaslastele riigikogus. Seda enam, et varasemalt on ta korduvalt kinnitanud, et seisab Keskerakonna valijate eest ka edaspidi,“ sõnas Savisaar.

Fraktsiooni aseesimees lisas, et Ernits on riigikogusse saanud kompensatsioonimandaadiga Keskerakonna ridades kandideerides ning sellest oleks õiglane ka lähtuda. „Valijad ja erakond on usaldanud ta esindama Keskerakonna programmi rahvasaadikuna parlamendis. Kui teise erakonnaga liituda, oleks riigimehelik ja õige loobuda ka riigikogu kohast ning saada mandaat teise erakonna ridades märtsis 2019,“ avaldas Savisaar arvamust.

Savisaar tõdes, et 2016. aasta novembris avanes Keskerakonnal esmakordselt üle pikkade aastate võimalus oma programmi valitsuses ellu viia ja seda peaministrierakonnana. „On väga kahetsusväärne, et olukorras, kus Reformierakonna 17 aastat viljeletud poliitikale on vastukaaluks astutud samme põllumajanduses ja regionaalarengus, tõstetud on madalat ja keskmist palka teenivate inimeste sissetulekut, panustatud rekordiliselt tervishoidu ja julgeolekusse, seab Keskerakonna saadik tehtu lahkumisega küsimärgi alla,“ tõdes Savisaar ja lisas, et erakonnast lahkumine näitab, et samme solidaarsema ja sidusama ühiskonna suunal pole sisult toetatud.

Tulevikust rääkides ütles Savisaar, et Keskerakonna fraktsiooni eesmärk riigikogus on seista mitte ainult oma valijate, vaid kogu Eesti eest, sõltumata sissetulekust, vanusest, emakeelest või muust sellisest. „Kuigi lahkumine muudab häälte tasakaalu Riigikogus pingelisemaks, on koalitsioonil jätkuvalt enamus ja anname endast parima, et vajalikud otsused, kaasa arvatud riigieelarve vastu võetaks. Valimistele läheb Keskerakond populaarseima ja tugeva erakonnana. See on kindel,“ lõpetas Savisaar.