Tema isa Edgar Savisaare ja Kadri Simsoni valimisvõitlus erakonna kongressi eel pole Erki Savisaare sõnul isegi sisuline. "Erimeelsusi suurte ideede üle ei ole, küsimus on selles, millise strateegia keegi valib, et erakonna põhikirja järgida ja ühtset poliitikat ellu viia," selgitas Savisaar.

Kommenteerides varem saates käinud Aadu Musta šokeerivat avaldust, et Edgar Savisaar saatis Mustale teate: "minu peatselt saabuvas surmas on süüdi Aadu Must ja tema tütar," ütles Erki Savisaar, et tema sellisest dramaatilisest mõjutamisest teadlik ei ole, ta ei tea, kes ja milliseid sõnumeid tema isa nimel vahetavad.

"Edgar Savisaar pole kümme aastat nii heas vormis olnud kui praegu, ta teeb iga päev trenni. Me teame kõik, millega seoses ja eks see võtab suure osa tema ajast," sõnas Erki Savisaar ja lisas, et sellest hoolimata saab tema isa ka kogu vajaliku töö tehtud.

Veel tõi ta välja huvitava väite - tegeliku erakonna juhtimise töö tegevat ära hoopis erakonna juhatus ja esimees peab olema lihtsalt karismaatiline juht.