"Loomulikult tekitab see inimestes pahameelt ja ilmselt ka hirmu, et USA sedaviisi oma saatkonna ümber luuret teeb. Ühelt poolt on see arusaadav, sest USA on mitmete riikide jaoks vaenlase rollis ning me teame Lähis-Idast ja mujalt olukordi, kus USA saatkonda on rünnatud ning sealjuures on olnud palju inimohvreid. USA tegevus maailmapoliitikas on lihtsalt sedavõrd dominantne, et nad on palju vaenlasi kogunud. Võtame näiteks ISISe, kes ei kohku tagasi ka kõige karmimate rünnakute ees. Selles mõttes on hea, et USA oma saatkonda turvab, sest selle ründamise korral võiksid viga saada paljud tsiviilisikud, kes lihtsalt tänaval kõnnivad," hindas Savisaar olukorda julgeoleku vaatenurgast.

Samas näitab Postimehes kirjeldatu, kui see kõik tõele vastab, Savisaare sõnul, ülikahtlustavat olukorda, kus pargipingil liiga tihti istuv pensionär võib saada kutse politseiga vestlema.

"Loomulikult on USA meie liitlane, kuid tavakodanikel on õigus pahane olla, kui nende privaatsust sedaviisi rikutakse ning neid võidakse täiesti põhjendamatult kanda terrorismi andmebaasi. See on ebameeldiv ja ebamugavust tekitav olukord kui keegi Tallinna kesklinnas su iga sammu jälgib."

Savisaar nentis, et tõenäoliselt USA oma turvaplaanidest loobuda ei kavatse ja võib olla ei ole õige neilt ka seda nõuda.

"Ilmselt on kõige parem see kui USA saatkond leiab endale privaatsema asukoha kesklinnast kaugemal - seda mõtet on nad ju ise juba tükk aega vaaginud. Nii saaks USA saatkond endale sobivama perimeetriga hoone, mida on lihtsam turvata ning loodetavasti puudub siis ka vajadus tänaval Eesti inimesi “jälgida”. Ka Tallinna kesklinn saaks Kentmanni tänava endale tagasi, liiklus muutuks sujuvamaks jne."

Julgeolekukomisjon ei ole SDUga seonduvat veel arutanud.