Jõuka ettevõtja Vello Kunmani tütrele ebaseaduslikult Nõmmele rajatud Sihi 108 maja ehitus on teatavasti üks neist asjadest, mis Edgar Savisaarele altkäemaksuvõtmise süüdistuse tõi. Nimelt kahtlustab kaitsepolitsei, et Kunman andis Villu Reiljani vahendusel Savisaarele 20 000 eurot altkäemaksu, et ta saaks maja seadustest hoolimata ikkagi lõpuni ehitada.

Tallinna linnaplaneerimise ameti juhataja asetäitjana ametis olnud Erki Korp rääkis kapos, et kuulis Sihi tänava maja juhtumist ilmselt esimesena saatest "Pealtnägija".

"Lisaks sattusin peale seda saadet linnavalitsuses kokku Tiit Terikuga (praegune Nõmme linnaosavanem - toim.), kes mainis mulle, et Villu Reiljan käis Edgar Savisaare juures jutul ning me seostasime ka seda kohtumist Sihi 108 teemaga," tunnistas Korp kapo uurijale.

Endise Nõmme linnaosavanemale tekitas Sihi tänava maja juhtum suurt pahameelt, kuna enamus vanu maju on seal tunnistatud miljööväärtuslikeks, mis paneb omakorda inimesed, kes soovivad seal seadust järgides ehitada, raskesse olukorda.

"Tean, et vastava ametkonna inimesed on selle kirjeldatud teemaga palju vaeva näinud ning seetõttu tekitas pahameelt info Sihi 108 toimuv, et lihtsalt tuli keegi, kes pani ilma loata mitmekordse betoonmaja püsti," rääkis Korp.

See juhtum ajendas Korpi saatma kirja ka Tallinna linnaplaneerimisameti juhatajale Anu Hallik-Jürgensteinile. Korp selgitas, et kirja all öeldus, et keegi tuleb selle majaga seoses asju korda ajama mõtles ta, et talle jääb vahel mulje, nagu osadele inimestele oleks rohkem lubatud kui teistele. Korp lootis, et kui kirjutab sellest linnplaneerimise ametile, siis tekib asutusel huvi asjaga tegeleda ja ehitusõiguseta maja lammutatakse.

"Minul tekkis soov, et asi laheneks lammutamisega, isegi kui kedagi võidakse mõjutada ja seda hoolimata juttudest, kuidas keegi kellegagi seotud on - antud juhul siis Villu Reiljan Edgar Savisaarega," lisas Korp lõpetuseks.

Tallinna linnaplaneerimisameti juhataja Anu Hallik-Jürgenstein rääkis kaitsepolitseis nimetatud teemal, et tema teada kuulub Sihi tänava maja hetkel lammutamisele, kuna see ei vastanud hoonele antud loale. Seda aga, kes hoonele ehitusloa andis, ta ei teadnud.

Jürgenstein möönis kapos, et maja omanik, keegi Hr. Kunman käis ka tema juures jutul, et uurida, mis perspektiivid maja praegusel kujul allesjätmiseks oleks. Talle vastati naise väitel, et lammutamisega minnakse kindlasti lõpuni.

Jürgenstein mainis ka, et rääkis juhtumist aselinnapeale Taavi Aasale ja et sai ka Erki Korbilt samal teemal kirja. Seda, et Savisaar või keegi teine oleks talle nimetatud kinnistuga seoses korraldusi andnud, eitas Jürgenstein kapos kategooriliselt.