Tuntud tegevpoliitikutest saavad eripensioni näiteks europarlamendi saadikud Toomas Savi, Andres Tarand ja Siiri Oviir. Eurosaadikutena küünivad nende palk ja hüvitised paarisaja tuhande kroonini kuus. Eesti riik toetab neid siis veel kuus üle 20 000kroonise riigikogu liikme pensioniga, kirjutab Postimees.

“Pensioniseaduse kohaselt on mul õigus saada pensioni,” kommenteeris keskerakondlane Siiri Oviir. “Mul on selleks õigus, ma ei ole midagi ise võtnud.”

Oviir märkis, et mitte eripensioni maksmine ei ole ebaõiglane, vaid hoopis see, et uued riigikogu liikmed ei saa enam eripensione, kuigi kõikjal mujal Euroopas makstakse toetust endistele parlamendisaadikutele. “Sekretär Euroopas saab ka rohkem palka kui Eestist valitud europarlamendi liige,” ütles Oviir.

Eripensionärist tegevpoliitik on ka näiteks Ivi Eenmaa, kelle 27 000kroonine linnapeapalk 15 000 elanikuga Võru linna juhtimise eest hiljuti avalikkuse tähelepanu pälvis. riigikogu endise liikmena on Eenmaa eripension ligi 12 000 krooni.

Ka eripensione saavate politseiametnike hulgas on neid, kes, saades eripensioni, töötavad täiel rinnal edasi, kas siis erafirmades või riigiteenistuses.

Nii rahandusminister Aivar Sõerd kui ka sotsiaalminister Jaak Aab ütlesid, et eripensionide süsteem vajab reformi. Mõlemad kinnitasid, et juba tuleva aasta alguses esitavad nad selleks oma ettepanekud.