Riigikogu ja Tallinna volikogu liige Erika Salumäe ütles ETAle, et isiklikke põhjuseid tal kandideerimisest loobumiseks pole. “Ma tahan jääda ausaks oma valijate ees, kes valisid Mustamäel, ja jään edasi Tallinna volikokku.”

“Ma kogusin Mustamäel üle 2000 hääle ja kuna ma ise elan samas rajoonis, siis tahan edasi esindada oma valijate huve,” lisas ta. “Kagu-Eesti, kuhu mind Keskerakond kandideerima suunas, on mulle võõras ja ma ei tunne ka sealseid inimesi, seega ei oska ma ka nende huve kõige paremini kaitsta,” selgitas ta.

11. valimisringkonna uus esinumber on Kesknädala peatoimetaja Heimar Lenk, teatas BNS-ile Keskerakonna infojuht Evelyn Sepp.

Keskerakond täiendas ka Mustamäe-Nõmme valimisnimekirja, kuhu lisandus Juhan Hindov.

Heimar Lenk on üleriigilises valimisnimekirjas 22. ja Juhan Hindov 48.kohal.

Eestimaa Ühendatud Vene Rahvapartei (EÜVRP) liige Leonid Mihhailov astus Keskerakonda ja kandideerib partei nimekirjas riigikogusse.

Keskerakonna infojuhi Evelyn Sepa sõnul kandideerib Leonid Mihhailov Keskerakonna üleriigilises nimekirjas 121. kohal. Mihhailov kanidideerib 2. valimisringkonnas Tallinna Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita linnaosas Keskerakonna ringkonnanimekirja 11. kohal. Seni Keskerakonna üleriigilises nimekirjas 121. kohal olnud seitsmevõistleja Larissa Netšeporuk langes valimisnimekirjast välja.

EÜVRP peasekretär Anatoli Jegorov ütles BNS-ile, et Mihhailov esitas talle erakonnast väljaastumisavalduse teisipäeva hommikul.

“Erakonnast lahkumise põhjust ta ei öelnud, kuid ma arvan, et selle taga on Keskerakonna komme osta enne valimisi hääli. Tõenäoliselt pakkus Keskerakond Mihhailovile kohta riigikogus, kuna ta on praegu töötu,” sõnas Jegorov. Ta lisas, et Mihhailovi erakonnast lahkumise üks põhjus võis olla solvumine, kuna teda ei valitud 7. detsembril EÜVRP kongressil tagasi partei juhatusse. “Mihhailov ei ole valmis meeskonnatööks, meie erakonnas tegi ta alati kõike oma tahtmist mööda,” lausus Jegorov.

Jegorov märkis, et Mihhailovi sammu tõttu ei saa EÜVRP moodustada Tallinna linnavolikogus oma fraktsiooni. 20. oktoobri valimistel pääses Tallinna volikogusse kolm EÜVRP liiget — Jevgeni Tomberg, Vladimir Afanasjev ja Leonid Mihhailov.

Linnavolikogu kehtestas eelmisel neljapäeval fraktsiooni minimaalsuuruseks kolm liiget. Mihhailovi lahkumisel erakonnast jääb volikogusse ainult kaks EÜVRP liiget.

Leonid Mihhailov kuulus kuni detsembri alguseni Eestimaa Ühendatud Rahvapartei (EÜRP) juhatusse ning ta oli 1994. aastal üks erakonna asutajatest. 7. detsembril toimunud erakonna kongressil teda juhatusse tagasi ei valitud. Erakond otsustas kongressil muuta oma nime Eestimaa Ühendatud Vene Rahvaparteiks.