ERGO seniste andmete kohaselt võivad taastamiskahjud küündida 50 — 60 miljoni kroonini. Seega on alusetud ja õhku täis nii 70 miljoni kui ka 100 miljoni krooni nõuded, teatas ERGO oma vastulauses.

ERGO hüvitamisele kuuluv summa sõltub keskuses toimunud põlengu suhtes algatatud kriminaalmenetluse ja päästeameti tehtava menetlustulemustest. Seni pole teada, mis põhjusel tulekahju hoones ikkagi alguse sai ning miks levis nii suures ulatuses.

Päästeameti menetlus ja politseiuurimine peab andma vastuse, miks ei hakanud keskuses tööle tuletõrjesignalisatsioon ega ka kustutussüsteem. Keskuse turvalisust vähendas ka asjaolu, et keskus oli loobunud säästmise eesmärgil täielikult mehitatud valvest.

Need seni vastuseta küsimused mõjutavad olulisel määral ERGO vastutust Combinent OÜ põlengukahjude hüvitamisel, sest need ohutusnõuded olid kindlustuslepingus kokku lepitud. Samad nõuded tulenevad ettevõttel ka seadusest. Päästeameti menetluse ja politseiuurimise tulemustest sõltub ka see, kas hoone rentnikest kannatanutel on alus esitada oma kahjutaotlused Mustika keskuse vastu.

Meedias esitatud summad on mõeldud senisest tunduvalt suurema keskuse ehituseks ja uuendustöödeks. Kindlustuspraktikas hüvitatakse vaid endise olukorra taastamiseks kuluvad summad, mitte parendustöid. ERGOl puudub seni ülevaade, kas Combinent OÜ on kasutanud seni tehtud avansilisi väljamakseid täies ulatuses ainult hoone taastamiseks.

Mustika keskuse põlengus kannatada saanud hoone rentnikele hüvitas ERGO kahjud täisulatuses ja koheselt kahjude selgumisel. Kokku on ERGO Mustika keskuse põlengu kahjudeks hüvitanud 40 miljonit.