Eelmisel nädalal Raasikul toimunud rongiõnnetuses kannatanutest on tänaseks pöördunud ERGO poole üheksa inimest, neist kuus on esitanud ka taotluse isiku- või varakahjude hüvitamiseks kogusummas ligi 4000 eurot, teatas kindlustuselts.

ERGO Insurance SE kahjukäsitluse osakonna juhataja Caterina Lepvalts kinnitas, et taotlusi vaadatakse läbi jooksvalt. "Alates järgmise nädala keskpaigast hakkame hüvitisi ka taotluste esitamise järjekorras välja maksma," ütles Lepvalts.

Lepvalts soovitas kõigil kannatanuil võimalikult kiiresti seltsiga ühendust võtta ehkki tulenevalt seadusest on aega pöörduda seltsi poole isikukahjunõuetega kolme aasta jooksul ja varakahjunõuetega 1,5 aasta jooksul.

Kindlustuse esindajad kohtusid täna Elroni juhatuse liikmetega, et arutada juhtumi vara- kui isikukahjude sujuvat käsitlemist.

Rongile tekitatud kahju suurus ei ole praeguseks veel selgunud, esialgsetel andmetel võtab see aega vähemalt poolteist kuud.

Vastavalt liikluskindlustuse seadusele kuulub hüvitamisele kuni üks miljon eurot nii rongile kui raudteele tekkinud varakahjude hüvitamiseks.

Raasiku ülesõidul 16. aprillil juhtunud liiklusõnnetuses hukkusid veoautot MAN juhtinud 59-aastane mees ja reisirongis viibinud 43-aastane naine.

Õnnetuses sai vigastada veel 12 inimest, kellest viiele osutas kiirabi sündmuskohal esmaabi ning seitse viidi haiglasse.