Ergma ütles täna Toompeal toimuval rahvusvahelisel seminaril "E-tervis Eestis: hetkeolukord ja tulevikuperspektiiv", et tervise valdkonnas napib meil arste ja õdesid juba täna ning tervishoiuteenuste kättesaadavus maapiirkondades ei ole alati selline nagu inimesed seda ootaksid. Ootejärjekorrad on pikad, inimesed soovivad enam teada oma tervisest ja olla kaasatud raviprotsessi. "Need kõik on väljakutsed, mille lahendamisele saaks kaasa aidata e-tervise lahendused. Nende lahenduste väljatöötamine vajab erinevate osapoolte tahet, nutikust, paindlikkust ja kasutajate soovidega arvestamist," ütles Ergma.

"Ei ole valdkonda, kus e-lahendused ei suudaks olla abiks. Need abistavad meid nii keskkonna-, majandus-, rahandus- kui ka sotsiaalvaldkonnas. Hulk lahendusi on väljatöötamisel," lisas Ergma. "E-lahenduste arendamisel peame olema piisavalt targad, et mitte ära unustada, kellele me neid lahendusi teeme ja et need lahendused ka meid meie igapäevaelus aitaksid," märkis ta.

Ergma toonitas, et Eestil on palju nutikaid inimesi, kelle lennukad ja innovaatilised ideed võivad oluliselt tõsta inimeste elukvaliteeti ja rahulolu.

Seminari korraldavad Riigikogu sotsiaalkomisjon, E-tervise sihtasutus, Euroopa tervise telemaatika liit ja Rahvusvaheline sotsiaalkindlustusasutuste ühing (AIM). Seminaril osalevad Euroopa e-tervise valdkonna asjatundjad, Eesti tervishoiuasutuste juhid, eksperdid ja poliitikud.