"Erakoolid on alati saanud ja saavad ilmselt ka tulevikus kõige vähem maksumaksja raha. Olulise osa kuludest maksavad erakoolide lapsevanemad omast taskust kinni. Kohaliku omavalitsuse koolid saavad maksumaksjalt täisrahastuse: osa rahast tuleb otse riigieelarvest, teine osa läbi kohaliku omavalitsuse," teatab liikumine.

"Minister Jürgen Ligi räägib aga ainult otse riigieelarvest munitsipaalkoolidele laekuvast rahast, vaikides kohaliku omavalitsuse eelarvest makstava maksumaksja raha lihtsalt maha. Seeläbi luuakse ekslik mulje, justkui saaks munitsipaalkoolid erakoolidest vähem raha. Selline teadlik desinformeerimine tekitab ühiskonnas vastandumist ja klassiviha ning ei tohiks olla haridus- ja teadusministri ametile kohane," lisavad erakoolide õiguste eest võitlevad inimesed.

Liikumise sõnul ei soovi erakoolid raha juurde, nagu minister Ligi väidab, vaid mõistlikus ulatuses erakoolide tegevuskulude toetamise jätkumist. Demokraatlikus ühiskonnas ei saa ühenduse sõnul 4% lapsi ja peresid tuua ohvriks enamusele.

"Samuti sooviks ümber lükata haridusministri poolt mitmeid kordi väljaöeldud väite, justkui erakoolide puhul oleks tegemist erahuvidega, mille eest võitlevad palgalised PR-brürood ja advokaadid. Erakoolide tegemistest teavitavad avalikkust jõudumööda kõigest käputäis lapsevanemaid, näiteks Katrin Tibar, Ave Laas jt. Seda täiesti tasuta, oma muude tööde ja tegemiste arvelt," teatas liikumine.

Lõpetuseks palub kodanikuliikumine Avalikult Haridusest minister Jürgen Ligil seletada lahti arvutuse, kuidas erakoolid saavad 1,6 korda rohkem maksumaksja raha kui tavakoolid ja palume ka nimetada need kinnimakstud PR-bürood, kellele ta viitab.