Tänavu teeb otsa lahti Eesti Sotsiaaldemokraatlik Erakond, kes peab suvepäevi Viljandimaa piirkonna eestvõttel tuleval nädalavahetusel Võrtsjärve ääres Vaiblas, kirjutab Sakala.

Küsimusele, kas riigi üldised majandusraskused sunnivad suvepäevi korraldades kokkuhoiule, vastas erakonna sekretär Katrin Kare: “Eks see mõjuta meid ikka, ürituse eelarve on väiksem.”

Rahvaliit lubab 9. ja 10. augustil Harjumaal Kloogaranna noortelaagris peetavatel suvepäevadel osalejatele nii sporti, kultuuri kui poliitikat.

Korraldajate sõnul majandusraskused suvepäevade pidamist küsimärgi alla ei sea. “Üritus on isemajandav,” selgitas Sikka.

Rahvaliidust nädal hiljem kogunevad Isamaa ja Res Publica Liidu liikmed kolmandatele suvepäevadele Nelijärvele. Üritus peetakse militaarstiilis. Kuigi sobiva õhustiku loomiseks loodetakse osalejate seljas näha temaatilist rõivastust, ei tohi kanda erivorme ning laagri territooriumile tuua relvi. Kasutada lubatakse erakonna sümboleid, praegusi Eesti mere- ja kaitseväe vorme ning rahvuslippu.

“Me ei ole korraldanud suvepäevi majanduse seisust sõltuvalt või liialt kulutades,” ütles Pent. Erakonna eelarvest makstakse helitehnika ja territooriumi rent ning esinejate tasu.

Reformierakond koguneb 15.—17. augustini Pärnumaal Lepaninal. Kuigi esile pole toodud ühtki läbivat teemat, on ürituse teine päev kantud kaheksakümnendate aastate vaimust.

Erakonna pressiesindaja Henri Arras ütles, et kui mõnel reformierakondlasel õnnestub värvata uus liige, pääsevad nad mõlemad suvepäevadele tasuta. Pressiesindaja sõnul on inimesed agarad seda võimalust kasutama.

Keskerakonna suvepäevad on 26. ja 27. juulil Valgamaal Käärikul ning programm pakub meelelahutust, spordivõistlusi ja päevakajalisi arutelusid. “Poliitikal on kindel osa: meil on ette nähtud kahe ja poole tunnine programm,” lausus eakonna peasekretär Priit Toobal.