Kümnevõistluse olümpiavõitja Erki Nool kandideerib kohalikel valimistel Isamaaliidu nimekirjas Tallinna volikokku.

Noole kandideerimispiirkond selgub Isamaaliidu pressiesindaja Margus Tsahkna sõnul järgmisel nädalal, kirjutab Eesti Päevaleht.

Isamaaliit on meelitanud oma ridadesse ka Ühispanga ja ETV eksjuhi Aare Urmi, kes kandideerib Võru linnavolikogu esimehe kohale, edastab Postimees.

Tartus on Isamaaliidu esinimeks erakonna esimees Tõnis Lukas ja professor Peeter Tulviste, Tallinnas linnapeakandidaadiks Toomas Tõniste.

Sotsiaaldemokraatide tõmbenumbriks Tallinnas filmimees on Hardi Volmer, Rakveres Rakvere teatri juht Indrek Saar, telemees Rein Karemäe ja kirjanik Enn Vetemaa, Tartus aga Jaan Kaplinski ning riigikogulane Jarno Laur.

Tallinnas pakuvad sotsid Rahvaliiduga nimekirja jagades linnapeaks Sven Mikserit.

Keskerakond rõhub Tallinnas Edgar ja Vilja Savisaarele ning praeguse volikogu esimehele Toomas Vitsutile. Riigikogulane Heimar Lenk kandideerib Valga linnapeaks.

Reformierakond loodab Võrus ja Tartus praegustele linnapeadele — Ivi Eenmaale ja Laine Jänesele.

Tallinna esinimede suhtes on veel seis lahtine, kuid välja tullakse kogu kahurväega — Urmas Paet, Rein Lang, Meelis Atonen, Maret Maripuu, Peep Aaviksoo, Kristiina Ojuland. Pärnus kandideerib linnapeaks Väino Hallikmägi.

Res Publical on Tallinnas linnapeaks pakkuda Tõnis Palts, Pärnus Ahti Kõo, Haapsalus Teet Kallasvee.

Rahvaliit ei nõustu oma kandidaate nimetama enne sooviavalduse saamist. Tallinnas on Rahvaliit sotside pakutud Mikserile omalt poolt linnapeakandidaatideks lisanud Jevgeni Tombergi ja Vladimir Maslovi.