Reformierakond saab peasekretär Kristen Michali sõnul oma valimiskampaania eelarve paika novembris või detsembris. "Eelarve saame paika umbes talve alguses, näiteks detsmebris. Kindlasti on meie kampaania maht väiksem, kui ta on olnud varem. Täpset mahtu ma ei oska öelda, see selgub ikka kampaania lõpu järel," sõnas Michal.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal tunnistas, et erakonna valimiseelarve, mis saab olema eelmistest odavam, saab valmis oktoobris.

"Ennem paneme kampaania plaani paika, siis oskame sinna taha numbreid kirjutada. Oktoobri keskpaigaks on kõik selge. On üks teadmine - peab olema odavam kui eelmised. Tuleb mõelda välja odavamaid ja nupukamaid lahendusi," rääkis Toobal.

Ain Kabal roheliste erakonnast lausus, et nende eelarve saab raamidesse enne aastavahetust. "Käesoleval aastal on raha, mida me plaanime kulutada riigikogu valimiskampaania jaoks, suurusjärgus 300 000 - 400 000. Osa läheb sellest meediafirmade kätte. Välireklaami peale pole me ennem raha pannud ja ei tee seda ka tulevikus. Läheb mõningate trükiste peale, väikses ulatuses ka tele peale. Enne aastavahetust saab kindlasti paika," sõnas peasekretär.

Samuti väiksemat eelarvet kui mullu plaanivad sotsid. "Ei ole veel paika pannud, eks seda siin tasapisi kujundame, aga ta kindlasti on märkimisväärselt väiksem kui eelmine kord. Aeg on selline. Eelarve saab paika detsembrikuus," kinnitas Sotsiaaldemokraatliku Erakonna peasekretär Kalvi Kõva.

Isamaa ja Res Publica Liidu peasekretär Ken-Marti Vaher ütles, et kampaaniaeelavre saab valmis järgmise paari kuu jooksul. "Praegu on sellest veel vara rääkida," ütles ta.

Rahvaliidu peasekretäri Lauri Vitsuti kinnitusel saab Rahvaliit enda jaoks eelarve suhtes selguse juba selle kuu lõpuks. "Me oleme plaaninud, et me saame septembri lõpuks kampaania eelarve ja finantseerimise enda jaoks selgeks. Hetkel suurusjärku ei ole teada."

Meeldetuletuseks: 2007. aastal oli kõige suurem kulutaja Keskerakond.

Kesk kulutas toonastele riigikogu valimistele 41 miljonit.
Reformierakond kulutas 32 miljonit, IRL ligi 20 miljonit, Rahvaliit üle 13 miljoni, SDE ligi 8 miljonit ja Rohelised 2,5 miljonit krooni.