Sotsioloog Juhan Kivirähk selgitas, et toetus on langenud nii eesti- kui ka venekeelsete valijate hulgas ja ka kõige vanemas vanusegrupis, vahendas ERR-i uudisteportaal raadiouudised.

Kohe Keskerakonna kannul on aga Reformierakond, kelle toetus on püsinud veebruarikuisel tasemel - 23 protsenti.

Kolm järgmist erakonda - Sotsiaaldemokraatlik Erakond, Konservatiivne Rahvaerakond ning Vabaerakond - on aasta algusest peale olnud praktiliselt võrdse toetusega. Sotside ja EKRE toetus on 13 protsenti ja Vabaerakonnal 12 protsenti, Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) toetus on 6 protsenti.

Reformierakonna peasekretär Reimo Nebokat kommenteeris, et koalitsioonierakonnad on kiitnud heaks haldusreformi elluviimise. "Reform paneb omavalitsused paremini tööle ning teeb inimeste elu paremaks. Valitsemiskulude vähendamise kõrval on omavalitsusel oluline toetada oma teenustega eakaid, pakkuda kvaliteetset haridust ning olla inimesele tema tegemistes partneriks," teatas Nebokat.

"Ajal, mil Keskerakonna esimees käib Moskvas Eesti riigi peale kaebamas ning lämmatab oma erakonna siseopositsiooni, on üsna loogiline, et erakonna toetajate hulk väheneb," lisas Nebokat.