Eile õhtul laekus Syntagma väljaku lähedusse ja eelkõige Panathinaikose staadiumi juurde tavapärasest rohkem politseipatrulle nii jalgsi, mootorrataste aga ka märulipolitseibussidega seetõttu, et olümpiatule Ateenasse jõudmise käigus külastasid Ateenat kõrged külalised Londonist - nii David ja Victoria Beckham, aga ka Londoni äsja tagasivalitud linnapea Boris Johnson ja printsess Anne. Kuigi pärast seda poleks neid justkui enam vaja olnud, lisandus õhtu jooksul veel patrulle võimalike korvpallifännide konflikti ärahoidmiseks.

Aga ka täna oli näha järjest rohkem politsei kohalolu - täna külastas linna nimelt Euroopa Parlamendi president Martin Schulz, mistõttu oli parlamendihoone läheduses ja saatkondade juures pesitsemas järjest rohkem märulipolitseinikega mehitatud busse. Midagi neil küll väga teha ei olnud, kui uudishimulikke pildistajaid ära ajada ning kohalike poepidajatega vestelda.

Homsest Eesti Päevalehest võid lugeda intervjuud Kreeka mõjuka think-tanki Eliamepi juhi Thanos Dokosiga, kus ta räägib kreeklaste murest oma tuleviku pärast ja selgitab, miks nad viimastel parlamendivalimistel niivõrd äärmustesse kaldusid.

FOTOD: Lauri Tankler