„Kahjuks oleme saanud järjekordse kinnituse, et MTA tegevuses on siiski pidev korruptsioonioht. Oleme küll suutnud hoida asja kontrolli all, kuid paraku seda juhtumit ennetada ei õnnestunud. Igal juhul on see meie jaoks taas õppetund. Loodetavasti on see ka tõsine signaal, et ebaaususega kaugele ei jõua. Päris kindlasti ei tolereeri MTA taolist käitumist,“ kinnitas Aav Delfile.

Kaitsepolitsei pidas eelmisel neljapäeval koostöös maksu- ja tolliametiga korduvas altkäemaksu võtmises kahtlustatuna kinni tolliinspektori. Tollitöötajale meelehea andmises ja selle vahendamises kahtlustatavatena võeti kinni kaks tema endist kolleegi. Reedel võttis kohus kahtlustatavad prokuratuuri taotlusel kuueks kuuks vahi alla.

MTA avalike suhete juht Anne Osvet tunnistas, et korruptsioonijuhtumeid on olnud tollis ka varem, kuid rõhutas, et viimased neist jäävad üsna mitme aasta taha. „Kuivõrd kõnealuses asjas on käimas menetlus, siis selle kohta ei saa MTA midagi täiendavat öelda. See info on kapo või ringkonnaprokuratuuri hallata,“ lisas ta.

Ametlikult kinnitamata andmetel peeti altkäemaksukahtlusega kinni tolliametnik Marko Heinsoo, kes oli viis aastat tagasi kohtu all süüdistatuna ametialases lohakuses. Kohus mõistis toona mehe süü tõendamatuse tõttu õigeks.