Kampaania eestvedaja ja MTÜ juhatuse esimees Kristel Kukk ütles, et enneaegselt sündinud beebid vajavad eriliselt sooja, kuid normaalsuuruses beebimütsid ja -sokid on nende jaoks liiga suured.

Kukk tõdes, et nende üleskutse on leidnud sooja vastuvõtu. "Läbi Facebooki on meie kudumiskampaaniat aktiivselt jagatud, teiste seas jagasid seda ka Evelin Ilves ja riigikogu," ütles Kukk.

"Esimesed sokid jõudsid meieni juba paar päeva peale kampaania algust, tänaseks on kogunenud mitukümmend imearmast mütsikest ja sokikest. Oleme kõigile osalejatele väga tänulikud,“ lisas ta.

Pärast kampaania lõppu 20. novembril viivad MTÜ esindajad kudumid Eesti haiglatesse, kus on ravil  enneaegsed beebid.

Igal aastal sünnib Eestis ligi 900 last enne oma õiget aega.

Enneaegse sünni päeva puhul said nelja Eesti haigla - Tallinna Lastehaigla, Ida-Tallinna Keskhaigla, Pelgulinna Sünnitusmaja ja TÜ Lastekliiniku - vastsündinute osakonnad kätte kängurutoolid, mis osteti eelmise aasta heategevuskampaaniaga kogutud annetuste eest.

"Kängurutool on mõeldud selleks, et ema ja enneaegselt sündinud beebi saaks olla võimalikult palju koos ja lähedases kontaktis," selgitas Ida-Tallinna Keskhaigla lastearst Annika Tiit.

MTÜ Enneaegsed Lapsed alustas tegevust 2013. aastal, eesmärgiga toetada enneaegselt sündinud lapsi, nende vanemaid ja lähedasi.

MTÜ jaoks on oluline perekeskse ravi ja hoolduse rakendamine lastehaiglate vastsündinute intensiivravi osakondades ning värskete lapsevanemate toetamine, kes vajavad sel raskel ajal erilist tuge ja mõistmist.