""Noa selga löömine" ja "keegi ootab kellegi surma" ei ole väljendid, mis kuuliks hea tava juurde. Poliitikat tuleb võtta tõsiselt, aga ma hoiduksin seda võtmast surmtõsiselt. Elus on siiski ka teisi olulisiasju - näiteks perekond ja tervis - , mis määravad su elus aina rohkem, mida vanemaks sa saad," rääkis Eesmaa Kroonikale antud intervjuus.

"Kui rääkida rasketest momentidest, mis on seotud Edgar Savisaare haiguse ja sügisel toimunud Keskerakonna kongressiga, siis tema kõnes kõlanud etteheide, miks me partei aseesimeestena midagi ei teinud sel ajal, kui tema oli koomas, oli mulle üsna ebameeldiv. Ta võitles elu nimel. Minul, Kadri Simsonil ja Jüri Ratasel ei olnud isegi mõttes inimese abitut seisundit ära kasutada ja teda juhi kohalt kõrvale lükata. Taoline võte annaks ühiskonnale tõsise põhjuse meid põlata. Kuulata see järel etteheidet Edgar Savisaarelt endalt - see oli üsna ebameeldiv," nentis Eesmaa.

"Sellele vaatamata arvan ma, et minus on olemas diplomaadi alge ja ma suudan läbi saada fraktsiooni mõlema osapoolega. Hiljuti käisin Edgar Savisaare kabinetis. Ajasime tund aega juttu. Analüüsisime asju, kuigi tema teab, et ma toeatan Kadri Simsonit ja ma ei pea õigeks tema toetamisest taganeda, ent ma pean õigeks ka seda, et räägime omavahel asjad rahulikult läbi."

Meeldetuletuseks: Keskerakonna juht Edgar Savisaar tegi kongressi aegu aseesimeestele etteheiteid ka ajalehes Pealinn. "Olin aga äsja kuus kuud erakonna juhtimisest eemal, siis oleks ju saanud end tõestada. Aga siis nokitsesid nad ainult nina ega teinud suurt midagi," ütles Savisaar, viidates Kadri Simsonile ja Enn Eesmaale.