Eesmaa andis mõista, et tänase juhatuse nö peaesineja on Savisaar ise. "Ma arvan, et kõigepealt me peame kõik välja ütlema, mida me ise arvame. Seejärel kuulama ka seda, mida Edgar Savisaar räägib ja siis me hakkame mingisuguseid kokkuvõtteid tegema. Lühidalt öeldes on ju selge, et me ei saa teha järeldust, et meil olid valimised edukad. Ma arvan ja eeldan, et see tuleb aus ja aval mõttevahetus," ütles Eesmaa Delfile.

"Selles olen ma veendnud, et meie kahvatuma valimistulemuse üks põhjusi oli kahtlemata viimane skandaal, mis seostub selle Vene kiriku rahastamisega," märkis Eesmaa.

Seda, kas vastutuse erakonna ebaedus peab võtma Edgar Savisaar sõltub Eesmaa sõnul samuti Savisaarest endast. "Tema olukord on ka mõnevõrra teistsugune, sest ta tegi ju kõigi aegade parima tulemuse iseenda jaoks ja sellises olukorras on see temale muidugi eriti keeruline. On kindlasti liidreid, kes sellises olukorras teeksid karmi otsuse iseenda jaoks, aga on neid, kes seda tõenäoliselt ei kiirusta tegema, kuid ma arvan, et see ei ole kõige olulisem. Kõige olulisem on see, milline on meie perspektiiv ja võimalus tööd edasi teha Eesti Vabariigis ja ka riigikogus," rääkis Eesmaa.

Keskerakond kaotas hiljutistel riigikogu valimistel parlamendis kolm kohta, nii Reformierakond, IRL, kui sotsid on välistanud Keskerakonnaga koostöö niikaua, kui seda juhib Edgar Savisaar.