“Seesugune mõtteavaldus teeb nii murelikuks kui ka kurvaks. Kuidas kaks kogenud ajakirjanikku üldse sellise küsimuse tõstatavad, et keelata ühe erakonna osalemine valimistel?” rääkis Eesmaa meediale saadetud teates. “Selline jutt on justkui pärit mingist teistsugusest riigikorrast ning ei sobi tänapäevasesse demokraatlikku Eestisse.”

“Lähenevate parlamendivalimiste eel vajame sisukat arutelu teemadel, kuidas Eesti inimeste elu paremaks muuta — mida teha, et palgad kasvaksid ning väljaränne väheneks, kuidas lahendada regionaalseid probleeme ja tugevdada kogu riiki. Just seesugused arutelud viivad meie riiki edasi ja neile peavad keskenduma nii poliitikud kui ka ajakirjanikud,” lisas Keskerakonna aseesimees Enn Eesmaa.

Ajakirjanikud Allar Tankler ja Kalle Muuli püstitasid hiljuti Raadio 2 saates "Olukorrast riigis" küsimuse, et kui süüdimõistetud firmadel on keelatud osaleda riigihangetel, siis kas kohtus süüdi mõistetud erakond, nagu see on juhtunud Keskerakonna puhul, peaks tohtima osaleda valimistel. Delfi uuris selle kohta riigikogu liikmetelt, kes jäid oma arvamustes ettevaatlikuks.