„Oleme kokku leppinud, et täpsemalt ei kommenteeri me neid enne kui kõik juhatuse liikmed on aukohtu määruse kätte saanud,“ ütles Eesmaa ja lisas, et aukohtu määruse saavad ka kõik Keskerakonna riigikogu fraktsiooni liikmed.

„Esmaspäeva hommikul kell 10 algaval fraktsiooni koosolekul me arutame seda ja õhtupoolikul on ka juhatuse koosolek, mille päevakorras on samuti aukohtu määruse arutelu,“ rääkis Eesmaa ja ütles, et sellest tulenevalt võib juhatus teha siis ka otsuseid. „Mina lähtun sellest, et me ei kommenteeri seda enne kui me oleme koos asja arutanud.“

Eesmaa sõnul on Kalle Klandorf aukohtu esimehena lubanud, et ta saadab kõigile Keskerakonna juhatuse ja fraktsiooni liikmetele aukohtu määruse.

Aukohtu määrus on Eesmaa sõnul mahukas ja sisaldab ka soovitusi. „See viitab sellele, et asju on tõsiselt arutatud,“ lausus ta. „Aga täpsemad detailid juba esmaspäeval.“

Delfi püüdis antud teemal kommentaari saada ka Keskerakonna riigikogu fraktsiooni esimehelt Kadri Simsonilt, fraktsiooni liikmetelt Mailis Repsilt, Marika Tuus-Laulilt, Kalle Laanetilt ning aukohtu esimehelt Kalle Klandorfilt, kuid nad kõik jäid reede õhtul telefonitsi kättesaamatuks.