Ministriportfellist loobunud Jevgeni Ossinovskile kompenseeritakse kasutamata jäänud puhkusepäevad 2440,09 euro ulatuses. Kuna Ossinovski suundub riigikokku, siis talle lahkumishüvitist ette nähtud ei ole.

Jaak Aabile näeb seadus ette kasutamata puhkusepäevade kõrval ka lahkumishüvitist, sest erinevalt Ossinovskist ei suundu Aab riigikokku. Aabil on õigus saada hüvitist kuue kuu ametipalga ulatuses (Aabi põhipalk oli 4552,6 eurot - toim), millele lisandub puhkusetasu kompensatsioon 1514,75 eurot. Aab saab ametist lahkudes ligikaudu 29 000 eurot.

Delfi küsimusele, kas Aab võtab lahkumishüvitise vastu ütles ta, et keeldumise varianti ei ole. "Sellist võimalust, et lahkumishüvitist vastu ei võta, ei olegi," möönis ta.

Ossinovski teatas aprillikuu alguses, et soovib riigikogu valimiste eel keskenduda partei esimehe tööle. Riigihalduse ministri kohalt tagasi astunud Aab jäi märtsikuus autot juhtides jääknähtudega politseile vahele ja otsustas end ametist tagandada.

Eile kinnitas Vabariigi president Kersti Kaljulaid ametisse uue tervise- ja tööminister Riina Sikkuti ning riigihalduse ministriks sai Janek Mäggi.