Endine siseminister Toomas Varek ütles, et EL-i piiririigina hakkab Eesti saama välisraha oma piiri ehitamiseks ja see tugevdab meie julgeolekut.

Samuti siseministri ametis olnud Ain Seppiku sõnul aitab Eesti ühinemine võidelda üha globaliseeruva kuritegevusega. “Mitte meid ei oodata EL-i, vaid me peaksime püüdma sinna saada,” ütles ta.

Endine sotsiaalminister Siiri Oviir tõstis esile tööjõu vaba liikumist ja seda, et EL-is on esmane inimeste heaolu. Tema sõnul tulenes ka äsjane 100 krooni suurune pensionitõus EL-i normidest ja vastavast koodeksist.

Oviir lisas, et EL-is on majandusareng inimese jaoks, mitte vastupidi. “Tean, kui raskelt tuleb raha sotsiaalvaldkonda,” ütles ta. “EL-is on selle raha saamine kergem.”

EL-ist tulevat raha tõi põhjuseks ka endine rahandusminister Harri Õunapuu.

Kunagine põllumajandusminister Jaanus Marrandi ütles, et EL-i ühtne põllumajanduspoliitika võimaldab muuta ka Eesti põllumajandust.

Kaitseministri ametis olnud Sven Mikseri sõnul on Eesti huvides osaleda Euroopa ühtse kaitsepoliitika loomises.

Kreitzberg kinnitas, et tulevikukonvendis palju töötanuna ei näe ta EL-is kolli. “Kui meile EL-is midagi kapitaalselt ei meeldi, siis on Eestil võimalus seda blokeerida, kuna kõik eelnõud võetakse vastu ühehäälselt,” ütles ta.