Teiste rüüstatud hauaplatside hulgas oli ka Tartu ülikooli endise rektori ja akadeemiku Feodor Klementi viimne puhkepaik. Sellel haual olid rüüstajad tõuganud graniitaluselt rektori pronksbüsti nii, et see oli umbes pooleteise meetri kõrguselt kummuli liiva kukkunud, kirjutas Postimees.

Esmaspäeval lebas pronkskuju oma aluse kõrval püsti keeratuna ja Raadi kalmistu ülevaataja Doff Petolai lubaduse järgi püüab kalmistu hauamonumendi teisipäeval taas korda teha.

Sama jalgraja piirkonnas, mille ääres on rektori haud, oli mitu kalmukivi ümber lükatud ja üks ka kildudeks löödud. Samuti oli ümber keeratud mõni hauapink.

“Keegi on laamendamas käinud,” tõdes Petolai nukralt. “Ju keegi on siin oma jõudu proovinud.”

Petolai nentis, et Raadi kalmistul pole nii ulatuslikku rüüstamist aastaid olnud. Küll on juhtunud, et mõni rahulas napsutamas käinud seltskond on siin või seal hauaplatsi segi keeranud, aga siis on kalmistutöötajad ise haua taas korda seadnud.

Vandaalitsemise aja kohta polnud ei kalmistutöötajail ega politseil esmaspäeval täpset teavet anda. Tartu politsei pressiesindaja Liina Pissarev ei osanud veel ka öelda, kas lõhkujaid on olnud üks või rohkem. Uurimine alles käib.

Feodor Klement oli Tartu ülikooli rektor aastail 1951-1970.