„Elupõlise tallinlasena panen oma käe ette kodulinna devalveerimisel kirbutsirkuse tasemele," ütles Andres Anvelt. „Tallinn on kõigi eestlaste pealinn, mitte ainult ühe erakonna võimuambitsioonide instrument," kommenteeris ta tänast poliitilist olukorda Tallinnas.

„Näen sotsiaaldemokraatlikus maailmavaates enda tõekspidamistega suurt ühisosa, sest see ei eelista ühte inimest teisele tulenevalt tema majanduslikust, poliitilisest või ühiskondlikust positsioonist," ütles Anvelt ka täna intervjuus Eesti Ekspressile.

„Olen otsustanud veel aktiivsemalt kaasa rääkida Eesti igapäeva elu jaolu korraldamisel ning tunnen, et minu kogemuse ja vanuse juures on just parim aeg panustamiseks, sealhulgas ka poliitikasse," ütles Anvelt vastuseks küsimusele, miks ta poliitikasse tahab minna.

„Mulle väga meeldib, et sotside lahendused loovad aluse ühiskonna ja majanduse stabiilsusele, ausale juhtimisele ning inimeste igapäevasele kindlustundele."

Andres Anvelt on töötanud eelnevalt Keskkriminaalpolitsei direktori ja Politseikolledži direktori ametikohtadel ning politseis kokku ligi 19 aastat.