Saate režissööri Artur Granströmi sõnul üritati võttepaikadesse üle Eesti kohale tuua kõigi 6 parlamendierakonna esinumbrid valimisringkonnas. Debatti juhib kõigis paigus staažikas politoloog Rein Toomla, kirjutab Põhjarannik.

Debatid salvestatakse ja need lähevad nädal hiljem eetrisse tänavu tegevust alustanud pealinna munitsipaaltelevisioonis Tallinna TV, mida näeb nii internetis kui kaabeloperaatorite edastataval 14. kanalil.

Samas on valitsuserakondade ridadest tulnud kriitikat pealinna televisiooni aadressil. Näiteks on Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer öelnud, et "eksklusiivsetel kesklinna pindadel laiutav Tallinna TV on maksumaksja raha arutu kulutamine" ning kanal tuleks sulgeda.

"Kindlasti ei kavatse me tulevikus austada oma kohalolekuga Tallinna TV saateid," ütles Holsmer pärast Tallinna TV proovisaadet 7. jaanuaril.

Reformierakonna Ida-Virumaa esinumber Kristiina Ojuland teataski Põhjarannikule, et tema Tallinna TV üritusel ei osale. Sama otsuse on vastu võtnud Isamaa ja Res Publica Liit.

Sotsiaaldemokraatide peasekretär Kalvi Kõva ütles, et SDE ei osale "maratonil" - seda enam, et televisioon küsib osalejatelt selle eest raha.

Rahvaliidu Ida-Viru maakonnaorganisatsiooni esimees Urve Erikson ütles, et tema erakond annab oma esinumbrile saates osalemise koha pealt vabad käed. Seega otsustab Jaan Toots ise oma saates osalemise.

Keskerakonna esinumber Lembit Kaljuvee avaldas kahetsust, kui kuulis, et oponendid ei suvatse kohale tulla. "Eks rahvas kannatab, aga tänu Toomlale ei pea ma üksi monoloogi pidama," ütles Kaljuvee.

Kas auväärt politoloog Toomla ei pelga erakondlikus kallutatuses süüdistatud telekanali valimisdebatti vedada? Toomla seda pelgu eitab. "Võimulolev erakond mõjutab nagunii seda, kuidas linnatelevisiooni tehakse - eriti kui tegu on ainuvõimuga," ütles Toomla ja lisas, et ei usu, et Reformierakond pealinnas võimule saades linna telekanali ära kaotab.