Bakalaureuse-, inseneri- ja rakenduskõrgharidusõppesse esitati 7139 avaldust, magistriõppesse 2368 avaldust ja doktoriõppesse 161 avaldust. Jätkuv välistudengite vastuvõtt on toonud 837 avaldust. Kõige enam on kasvanud avalduste arv tehnoloogiaerialadele, teatas TTÜ.

“TTÜ on viimastel aastatel põhjalikult arendanud õppekavasid ning muutunud kaasaegseks tehnoloogiaülikooliks, kus tehnoloogia põimub ettevõtluse, disaini, tervishoiu, keskkonna, õiguse, avaliku halduse ja paljude teiste erialadega,“ lausus TTÜ juhatuse liige Heiki Lemba.

”Sisseastumisavalduste suur hulk kinnitab meie valitud suuna õigsust – noored on TTÜ pingutusi märganud ja soovivad just meie juures kõrgharidust omandada,” märkis Lemba.

”TTÜ diplom tähendab noorele inimesele tihti ka töökoha garantiid ning see on muutnud meid atraktiivseks. Lisaks on laiemalt ühiskonnas huvi loodus-, täppis- ja tehnikateaduste vastu kasvanud,” tähendas Lemba.

„Lisaks avalduste arvule on oluline vaadata ka nende sisse – ainuüksi kuld- ja hõbemedaliga lõpetajaid pürib TTÜ-sse pea tuhat – ka see on tänavu Eesti parim näitaja,“ ütles Lemba.

Esimeses õppeastmes esitati kõige enam avaldusi informaatika, ärinduse, avaliku halduse ja äriinfotehnoloogia erialale. Lisaks IT erialadele olid bakalaureuseastme edukaimad tehnoloogiaerialad geenitehnoloogia, logistika, toidutehnika ja tootearendus, tööstus- ja tsiviilehitus ning mehhatroonika.

Magistriõppe üldpingerida juhtisid personalitöö- ja arendus ning ärirahandus ja majandusarvestus. Magistritaseme populaarseimad tehnoloogiaerialad olid äriinfotehnoloogia, tootearendus- ja tootmistehnika, informaatika, logistika ja ingliskeelse õppekava baasil õpetatav küberkaitse.

Magistriõppesse avalduse esitanud saavad kinnitada oma õppimatuleku alates 12. juulist, bakalaureuse-, inseneri- ja rakenduskõrgharidusõppesse 17. juulist.

1918. aastal asutatud TTÜ on Eesti ainus tehnoloogiaülikool, mille unikaalsus peitub tehnika-, loodus-, täppis-, sotsiaal- ja terviseteaduste sünergias. TTÜ missioon on toetada Eesti majandust, ettevõtlust ja tööstust. TTÜ on lõpetanud üle 60 000 inimese, hetkel õpib ülikoolis 14 500 tudengit. TTÜ teeb koostööd ülikoolidega üle maailma sh TOP 10 hulka kuuluvate ülikoolidega (Stanford, Berkeley, MIT, Harvard jt). TTÜ esindused asuvad Silicon Valley`s USAs ja Shanghais Hiinas.

Rohkem kui 50 hektaril laiuv TTÜ campus hõlmab 72 ehitist. Lisaks kaheksale teaduskonnale asuvad siin IT kolledž ja Tallinna Teaduspark, mis koondab üle 150 kõrgtehnoloogiaettevõtte. Lisaks on TTÜ-l eraldiseisvad kolledžid Kuressaares, Tartus, Virumaal ja Tallinnas. Üliõpilastele pakutakse suurepärast tudengi- ja kultuurielu, ülikooli majutus- ja sportimisvõimalused on ühed parimad Põhja-Euroopas.