Täna kell 00.56 teatati häirekeskusele Tallinnas Katariina kai lähedal madalikule sõitnud jahist Emily. Sündmuskohale sõitsid Nõmme, Pirita ja Kopli päästemasinad koos paatidega. Merele suundus ka Muuga kordoni mootorpaat.

Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Annika Koppeli sõnul pääses autodega raskusteta Katariina kaini, ent edasi oli linnuvaatlusalana kaitstav Paljassaare poolsaare tipp raskesti ligipääsetav.

Rääkimata sellest, et ala oli täiesti pime, tõkestas metsa sisse minevat teeotsa tõkkepuu, mille päästjad pidid lahti muukima. Kui nõrgemaid tõkkepuid sõidavad päästjad mõnikord abivajajateni pääsemiseks maha, siis sel juhul oli tegu korraliku tõkkepuuga, mille puhul see kõne alla ei tulnud.

Lisaks valitses pimedus ka merel ning Emilyt oli merelt keeruline leida. Lõpuks leiti jaht siiski mastitipus põleva tulukese ja märguanderaketi abil üles, kuid selleni jõudmisel tuli võidelda ka tugeva lainetusega.

Kiirabiautod Katariina kai juurest edasi ei pääsenudki ning operatiivkorrapidaja tõi merelt kaldale aidatud jahiseltskonna kiirabini oma maasturis.

Väljakutsest kuni hetkeni, mil inimesed olid merelt kuivale maale toodud, kulus umbes tund, ütles Annika Koppel. Päästepaatidega toimetati kaldale kuus inimest ning anti üle kiirabile. Päästetud haiglaravi ei vajanud.