Nooruke ilves oli armetus seisus juba siis, kui jahimehed Ahula küla lähedal majade lähedusse tulnud loomale esmaspäeval järele läksid. Enne seda oli ilves seal mitu päeva kuuse otsas redutanud.

Metslooma enda juurde viinud jahimees Valeri Homin ütles Postimehele, et ta tegi ilvesekutsika elu päästmiseks kõik, kuid reede hommikuks oli vanasse Ikarus-bussi majutatud loom ikkagi surnud.

“Ilvesest olid ainult luu ja nahk järel juba siis, kui me ta leidsime, loom ei suutnud õieti puu otsagi ronida ning tal oli kõht täitsa lahti,” rääkis Homin. “Karta oli, et ta sureb, kuid me ei tahtnud teda kohe ise ka hukata, kahju hakkas.”

Kohalikud jahimehed küsisid looma päästmiseks nõu nii Nigula loomade turvakodust kui ka loomaaiast.

Loomaarsti soovitusel söödeti ilvesele sisse lihaga määritud tablette ja pehmet liha, mida ta seedida suudaks. Esimese nälja kustutamiseks osteti loomale poest kanapugusid.

Homini sõnul oli aga ilvesekutsikal tõenäoliselt juba nii tugev põletik sees, et sellest kõigest tema elu päästmiseks ei piisanud.

Jahimehed pole seni osanud öelda, kas emailvese tappis inimene või oli põhjus metsloomade seas levivas marutaudis. Jahipidamise eeskiri keelab poegadega ilvest küttida.

Viimaste loendusandmete kohaselt elutseb Eestis umbes 900 ilvest ning tänavu on neid lubatud küttida kokku 158. Ilvesejahi hooaeg algas 1. novembril ja kestab ametlikult 28. veebruarini.