Tartu linnavalitsuse linnamajandusosakonna juhataja Rein Haagi sõnul muutub iga tunniga reaalsemaks, et linnavalitsus peab asuma liivakottidega kindlustama Emajõe kaldaid, sest järjekindlalt tõusev jõgi ähvardab Supilinna üleujutusega, kirjutab Eesti Päevaleht Online.

„Esimene murekoht on Supilinna tagaosas asuv tiik, mis võib juba täha õhtul hakata tagurpidi tööle. Kui praegu voolab tiigist vesi jõkke, siis vee tõustes asub jõgi tiiki voolama,“ selgitas Haak.

Kui Emajõgi Supilinna tiiki asub voolama, on ohus tiigi ümbruses madalamatel paikadel asuvad hooned. Haagi sõnul on siiski ebareaalne, et sel korral jõevesi majadeni jõuaks.

„Jälgime pingsalt jõevee taset. Kui see üle hakkab ajama, toome liivakotid välja,“ lubas Haak. Tartu linn on tellinud praeguseks sada kuuekümne kilogrammist liivakotti. Nende paikapanemiseks on valmis appi tulema ka kaitseliit.

Kuigi Hüdroloogia instituudi hüdroloogia osakonna Lõuna-Eesti sektori vanemspetsialist Ene Randpuu hinnangul jõevesi enam tõusma ei peaks, kardab ta, et veel kümnesentimeetrine veetõus võib olla üsna reaalne.

Lisaks Supilinnale ähvardab Emajõgi üle kallaste tõusta ka Tartu turuhoone juures, kus silmaga hinnates on jõevesi tänavasillutisest juba alla kümne sentimeetri kaugusel.

Selle nädala jooksul on Emajõe veetase Tartus tõusnud ligi 25 sentimeetrit, ulatudes 2,44 meetrit üle mõõdulati nulli. Kriitilisest veetasemest on seega puudu veel kümme sentimeetrit.