„Tartu linna üheks sümboliks kujunenud Kaarsild on ehitatud 50ndate lõpul ja vajab põhjalikku remonti. Juba ammu ei vasta sild enam tänastele vajadustele. Rekonstrueerimise käigus on kavas silda mõlemalt poolelt meetri jagu laiendada, et seal oleks turvalisem liigelda nii jalakäijail kui rattureil. Samuti ehitatakse sillale uued peale- ja mahatulekud, mis on mugavad kõigile liiklejatele," rääkis abilinnapea Valvo Semilarski.

Rekonstrueerimise käigus remonditakse silla betoonkonstruktsioonid ning kesklinna-poolses osas ehitatakse välja sillaalune kergliiklustee. Sillale projekteeritakse ka uued valgustus- ja elektrisüsteemid ning võimalused heli- ja valgusinstallatsiooni paigaldamiseks.

Semilarski sõnul on kaalumisel ka käiguteede alla kütte paigaldamine, mis hoiaks ära talvise libeduse. „Kui suures mahus me Kaarsilla rekonstrueerimise käigus kõik kavandatava ellu saame viia, sõltub juba meie tuleva aasta eelarvelistest võimalustest,“ lisas Semilarski.

Linnavalitsus sõlmis Kaarsilla remondi projekteerimise lepingu hanke võitnud OÜga TINTER-PROJEKT. Projekt valmib suve lõpuks ning töö maksumus on 61 800 eurot.

Kaarsilla remonti planeeritakse alustada järgmisel aastal ja selle maksumus on orienteeruvalt 700 000 kuni miljon eurot.