28. jaanuari õhtul läks 32-aastane Nikolai õue ja kuigi mees oli lubanud varsti tagasi tulla, kadus ta jäljetult. Samuti jäi mehe mobiiltelefon tummaks, vahendab RusDelfi.

Nikolai ema Anna sõnul arvas ta alguses, et mees läks oma sõbranna juurde, kuid kui selgus, et nii see ei ole, pöördus murest murtud ema 30. jaanuaril politseisse. Naise sõnul pandi poja andmed kirja ja soovitati tal vaadata haiglatesse, kust naine lisaks politseile iga päev oma poja kohta uuriski. See kõik oli aga tulutu, noormees jäi kadunuks.

Politsei vaidles vastu

2. veebruaril teatas aga üks perekonnale tuttav inimene, et tema tuttav - endine politseinik - teatas, et Tervise tänava surnukuuri toodi 29. jaanuari öösel ühe tundmatu mehe laip. Seega otsustas naine järgmisel päeval politseisse helistada.

Kui Anna aga teatas politseile, et talle teadaolevalt toodi surnukuuri tema poega meenutava mehe surnukeha, öeldi talle vastuseks: "Kes teile seda ütles? Teil on vale informatsioon, mitte kedagi sellist ei ole sinna surnukuuri viidud. Kui sinna ka mõni muu surnukeha toodi, siis see teid ei puuduta, vastasel juhul oleks sellest teile teatatud."

Murest murtud ema otsustas aga veel proovida ning pärast mitut üritust ja naisele vastu vaidlemist helistati talle lõpuks tagasi ning öeldi, et tõepoolest leiti tundmatu mehe laip 29. jaanuaril Lõime tänava ühiselamust. Naisel paluti tulla surnukeha tuvastama ja naine tundiski elutus kehas ära oma poja.

Annale jäi aga arusaamatuks see, miks enne 3. veebruari ei näidatud talle fotot tundmatust surnud mehest, kes leiti tema poja kadumise ööl.

Segased asjaolud

"4. veebruaril, kui ma esimest korda uurija Ange Selge jutul käisin, siis ei suutnud ta vastata ühelegi küsimusele. Surma aja ütles ta mulle üldse alles järgmisel päeval telefonis ning lisas ka, et lahkamine ei tuvastanud surma põhjusi. Ta ütles, et pean ootama lahkamistulemuste bioloogilist kontrolli. Seejärel selgus, et mu poja verest avastatati narkootikume," kirjeldas Anna.

Sügavas leinas ema on nüüd nõutu ning politsei tegevus tekitas temas palju küsimusi: miks uurijad talle tema poja surnukeha pilti varem ei näidanud? Miks temaga ei suheldud? Mis juhtus ikkagi seal Lõime ühiselamus? Naine väidab, et poeg, kes töötas bussijuhuna, ei olnud narkomaan, käis ilusti tööl. Oma küsimused edastas naine ka politseile. 

Lõime tänava ühiselamu Tallinnas, kust leiti Anna poja surnukeha:

Politsei vägivallakuritegu ei kahtlusta

Pealinna Kesklinna politseijaoskonna juhi politseimajor Valter Pärna vastuses naisele on aga kirjas, et politsei ei menetle juhtumit kriminaalkorras, sest puuduvad mistahes viited selle kohta, et Nikolai surm oleks olnud vägivaldne või muul viisil mõjutatud teiste isikute poolt.

Küsimusele, et miks tundmatu mehe surnukeha kohta ei antud naisele varem infot, vastas politsei, et korravalvuritel oli olemas laip, aga pärast Anna poolt avalduse esitamist poja teadmata kadumise kohta võrreldi asjaolusid ning selgus, et tundmatuna registreeritud surnu oli tema poeg. "Seega ei olnud teie avalduse vastuvõtmise ajal võimalik teile koheselt teatada, et teie poeg on surnud."