Elva linnajuhid on osalenud erinevatel aruteludel, kus on räägitud võimalikest liitumistest seoses sellega, et riigihaldusminister valmistab ette riiklikku haldusreformi kava, teatas Elva linn.

Elva linnavolikogu esimees Meelis Karro kommenteerib: “Oleme saanud ühise laua taga kokku Nõo, Rõngu, Puhja, Rannu, Konguta ja Palupera vallajuhtidega ning leidnud, et meile on oluline Lääne-Tartumaa kui ühine majandus- ja hariduspiirkond. Seega erinevad valdkondlikud arutelud koostöökohtade kaardistamiseks on vajalikud, et hiljem oleks piisavalt infot, mille põhjal langeta olulisi otsuseid. Piirkonna elanike huvidest lähtuvalt on meil vaja läbimõeldud lahendusi haldusterritoriaalse korralduse osas tugevdamaks piirkonna konkurentsivõimet ja arengupotentsiaali. Valitsuse ettevalmistatavad seaduseelnõud seavad meile läbirääkimisteks kindlad ajalised piirangud ning seega meil aega venitamiseks ei ole“.

Nimetatud eelnõu ei tähenda ühinemisläbirääkimiste alustamist Eesti territooriumi haldusjaotuse seaduse mõistes vaid annab volitused linnajuhtidele selles suunas edasi liikuda. Sellest olenemata on märkimisväärne, et tervelt seitse Lõuna-Eesti omavalitsust on otsustanud ühise laua taha istuda ja piirkonna probleemid ja võimalused väga põhjalikult maha kaardistada. Tulevikus plaanitakse laua taha kutsuda ka Puka vallajuhid.