Politsei kinnitusel ei ole 22-aastane Helery auto omanik, vaid - nagu selgub - kuulub auto liisinguettevõttele. Kui esialgu kirjutas Delfi, et auto omanik on DriVRi taksoteenusega seotud Tauri Kadaja - kes pilte sellest autost oma Facebookis avalikult presenteerib -, siis selgus, et tema on olnud vaid üks autoga seotud isikutest. Delfi andmetel on antud numbrimärki kandva BMW-ga osutatud ka taksoteenust.

Seoseid õnnetuse ajal autos olnud 22-aastase Helery ning autot kasutanud Tauri vahel on mitmeid: ollakse ühises tutvusringkonnas, huvitutakse autodest - eraldi võib välja tuua huvi BMW-de vastu - ning väidetavalt on neiu ka taksoteenust osutanud. Helery on sotsiaalmeedias jälginud nii autoremondi kui ka -hooldusega seotud Viljandi ettevõtteid. Politsei kinnitas, et 22-aastane õnnetuse hetkel BMW roolis olnud naine on varasemalt saanud karistada ainult ühe seaduserikkumise eest, milleks on kiiruse ületamine.

Neiu on olnud tubli sportlane, osaledes mitmetel rattamaratonidel ning saanud medaleid Eesti meistri- ja karikavõistlustel aerutamises. Lootustandva noorsportlasena teenis neiu aastatel 2007 kuni 2010 aerutamises kokku 12 medalit: Eesti meistrivõistlustel on ta võitnud 5 hõbe ja 7 pronksmedalit. Hilisemaid sporditulemusi interneti otsingumootoritest ei leia. Google´i konto profiilipildiks on neiu valinud suitsetava naise pildi.

Hetkel pole teada, miks 22-aastane Helery õnnetuse hetkel BMW roolis oli. Jutud, nagu oleks Helery esmaspäeva õhtul taksoteenust osutanud, ei vasta politsei kinnitusel tõele.

Kui esialgse info põhjal kirjutas Delfi, et auto eelmine omanik on samuti tegev taksonduses ning müüs auto BMW 530D oma vennale Taurile, siis asjaolude täpsustades selgus, et nii Tauri kui ka Delfiga suhelnud Tauri lähedane olid autot kasutanud, kuid kumbki neist ei ole auto omanik. BMW kuulub liisingufirmale. "Auto omanikku on mul raske öelda, see auto on järelmaksuga müügis, aga minu vennale," märkis allikas ajakirjanikuga rääkides.

BMW-l on kehtiv liikluskindlustus. Sõiduki liikluskahjude registri andmetel on sõiduk osalenud varem liikluskindlustusjuhtumites. Sellel aastal on BMW osalenud viies avariis. Viimane õnnetus enne esmaspäevast juhtus augusti lõpus ning selles oli süüdi BMW 530D juht.

Esmaspäeva õhtul kell 23.10 sai häirekeskus teate, et Viljandi linnas Köstri tänaval juhtus liiklusõnnetus. Esialgsetel andmetel kaotas 22-aastase naise poolt juhitud sõiduauto BMW 530D valesti valitud sõidukiiruse tõttu Vaksali, Riia maantee ja Kalevi tänava ristmikul juhitavuse ja paiskus Vaksali 14 asuva maja hoovi, kus paiskus üle sinna pargitud sõiduki katuse ja maandus esiotsaga Köstri 1 tänaval asuva kortermaja number 1 elutoas, lõhkudes seina ja ahju. "Maandus esiotsaga elutoas televiisori peal vastu ahju," seisis esialgses infos.

PPA pressiesindaja Maria Gonjak täpsustas, et korteris viibis õnnetuse ajal 67-aastane mees, kes pääses vigastusteta. Sündmuskohalt mööda sõitnud sõiduki juht toimetas BMW-d juhtinud naise tervisekontrolliks haiglasse, kus ta lubati kodusele ravile. Esialgsetel andmetel viibis juht sõidukis üksi. Naisel alkoholijoovet ei tuvastatud, küll aga osutus positiivseks narko kiirtest, mis näitas, et naine oli tarvitanud kanepit, mis omakorda võis tekitada neiule viirastusi.

Politsei on suhelnud tunnistajate ja tüdruku lähedastega.

Täpsema info annab ekspertiis, milles selgitatakse välja tüdruku narkojoove. Ekspertiis peaks valmima hiljemalt järgmise nädala alguseks. Sellest lähtuvalt otsustatakse, kas jätkatakse väärteomenetlusega või kriminaalmenetlusega.

Hetkel on teada, et õnnetuse tagajärjel sai kannatada Viljandis Köstri tänaval asuva maja kaks korterit. 67-aastase Aleksandri maja sein kaeti ajutiselt kinni. Oodatakse ekspertide hinnangut, mille raames määratakse kahjude ulatus ja restaureerimiskava. Kõrvalkorteris olid kahjud küll oluliselt väiksemad, täpsemalt sai kannatada kahe korteri ühine korsten.