Ossip rääkis saates "Kahekõne", et viibis parajasti koosolekul, kui teade Raasiku õnnetusest nendeni jõudis. Seejärel jäeti kõik muud tegevused ning hakati asjaolude väljaselgitamise ja olukorra haldamisega tegelema.

Rääkides uutest rongidest, ütles Ossip, et need on võrreldes vanadega palju turvalisemad. Näiteks tõi Elroni juht välja, et kuna rongi esiosa on palju pikem kui vanadel rongidel, siis laupkokkupõrke korral on rongijuhil palju väiksem võimalus viga või surma saada.

Ossip rääkis ka, et uued rongid on tehtud alumiiniumist ning ta tõmbas siinkohal paralleele autodega, mis tehakse samuti mitte tugevateks, vaid peamiselt reisijate ohutust silmas pidades.

"Õnne on ka kindlasti vaja, aga kui võtame näiteks selle õnnetuse tagumise vaguni, siis oli hea, et löök järelkärult läks uste pihta, kuna uste juures tavaliselt inimesi ei ole," rääkis Ossip.

Ta lisas saatejuhi küsimusele vastates, et kui rong oleks täiskiirusel sõitnud otsa tema ees seisvale veoautole, siis ilmselt oleks õnnetus olnud vähem traagilisem.

"Sellisel juhul ei oleks me rääkinud hukkunutest, et tegelikult autojuhi kohta on raske öelda, aga rongijuhi ohutusele pööravad uued rongid rohkem tähelepanu ja inimestel oleks turvalisem olnud," ütles Ossip.

Rongifirma juht rääkis ka, et Elron on antud õnnetusest õppinud seda, et inimesi tuleks rohkem teavitada ülesõidukohtadel rongidele tähelepanu pööramisest.

Küsimusele, et miks ei mahu sageli inimesed rongi, vastas Ossip, et firma on selle nimel tööd tegemas, et kõik ära mahuksid. Viidates eelmisel nädalavahetusel toimunud juhtumile, kus mitmed inimesed ei mahtunud rongi ära, ütles Elroni juht, et tegemist oli justnimelt Raasiku õnnetusest tingitud olukorraga.

Mehe sõnul oli firma arvestanud, et tulemas on pühad, aga õnnetus lõi plaani mõra ning nad olid sunnitud rongidel vaguneid vähemaks võtma, mistõttu ei mahtunud osad inimesed rongidesse ära.

Mis aga saab nüüd õnnetusse sattunud rongist edasi? Ossipi sõnul tulevad järgmise nädala alguses rongi omanik ja kindlustusfirma Eestisse depoosse rongi vaatama ja hinnangut andma. Praegu on võimalik kaks stsenaariumi: kas Elron saab nüüd uued vagunid või vana rong taastatakse.

Ossip ei osanud öelda, kumb variant on kiirem, kuid lisas, et uus rong loodetakse saada selle aasta numbri sees.