"Sellised sündmused on loomulikult erakordsed. Me liigitame liiklusõnnetused suures plaanis kaheks: on õnnetusjuhtumid ja tuleb öelda, ka kuriteod. Antud kaasus kuulub kindlasti viimaste hulka," lausus Vaher "Aktuaalsele kaamerale" antud intervjuus.

Politsei kontrollis surmaavarii teinud sõidukit samal ööl kaks korda. "Juhid olid kained," nentis Vaher. "Mis juhtus tund aega hiljem, kaks tundi hiljem, seda näitab uurimine."

Liikluskultuuri parandamise võti on politsei peadirektori sõnul töös noortega.

"Me peame tegelema koolidega. Me peame küsima endalt, kas laps, kes algkoolis saab valida inglise keele, hispaania, saksa või vene keele vahel ja ta õpib mitut keelt, kas ta samal ajal õpib ka liikluskultuuri? Kui on selline suhtumine, et laps sõidutatakse trepist treppi, siis kus õpib ta liiklema, millisel moel saab ta aru ohtudest ja riskidest? Mida teeb laps, kui vanemad on kaua tööl? Milline on see arvutimäng, mida ta mängib - kas ei ole selline mäng, kus valid uue koodi ja oled purustamatu ja jääd ellu, isegi sellest olenemata, et tank sinust üle sõidab? Need ja veel paljud küsimused on kindlasti vaja endalt ära küsida ja siis läheb paremaks," ütles politseijuht.

"Politsei on teinud endast kõik oleneva, et inimesed ellu jääksid. Politsei mõtleb iga päev, iga tund, kuidas veel paremini inimelusid päästa," ütles ta ning lisas, et politseinikuid on vähem kui aasta tagasi, kuid liiklusjärelevalvemahud ei ole muutunud.