Ettevõte teatas täna oma Facebooki leheküljel, et hot.ee töötab taas alates kella 5-st. "Hea uudis hot.ee kasutajatele. Alates hommikul kella 5.00-st hot.ee töötab. Esialgu võib meilivahetus seal küll aeglane olla, sest saatmist ootavate meilide hulk on väga suur. Seega, kui oodatav meil kohe ei saabu, siis palume varuda veel pisut kannatust. Ja muidugi vabandame kõigi hot-i kasutajate ees, et taastustööd on kaua aega võtnud."

Teisipäeval kell 18 sai alguse ulatuslik rike, mis puudutas Elioni nutiTV, hot.ee, äri e-posti, hot.ee keskkonda ja veebimajutuse teenuseid.

Neljapäeva hommikuks olid kõik ettevõtte teenused peale hot.ee taastunud.

Elioni tehnoloogiadirektor Kalev Reiljani sõnu oli suure teenuste katkestuse näol oli tegemist nende andmesüsteemi väga tõsise rikkega

"Täpsemalt öeldes meie teenusserveritega seotud andmesalvestussüsteemi rikkega, kus me hoiame mitmete oluliste teenustega seotud andmeid. Süsteem on üles ehitatud maailma parima praktika kohaselt, et kui süsteemi üks osa ei toimi, siis selle teised osad võtavad vigase süsteemi töö üle. Antud juhul juhtus haruldane tarkvara viga, kus kogu süsteem lakkas toimimast," lausus Reiljan.