Muuga sadama lähedal asuva Saviranna külaselts kaebas Tallinna halduskohtusse Jõelähtme vallavolikogu otsuse algatada Muuga LNG terminali teemaplaneering ja keskkonnamõjude strateegiline hindamine.

Külaelanikud kardavad, et metaani käitleva LNG terminali rajamine piirkonda, kuhu planeeritakse ka juba kehtestatud detailplaneeringu saanud propaani käitlev LPG vedelgaasiterminal ja samuti detailplaneeringuga kavandatud pump-hüdroakumulatsiooni elektrijaam, on ohtude liigne kuhjumine. Külarahvas kardab, et elu võib sealkandis võimatuks muutuda.

See, kas terminali on võimalik antud kohta ehitada, selgub Eleringi pressiesindaja Ain Kösteri sõnul läbiviidavate uuringute käigus. Kui selgub, et riskid on ületamatud, siis LNG terminali Muugale ei rajata.

"Meie senise teadmise kohaselt oleks terminali rajamine võimalik. Muidu me poleks vastavat protsessi algatanud," kinnitas Köster.

Eleringi põhiline huvi on tema sõnul gaasituru arendamine, mille üks oluline komponent on LNG terminali rajamine regiooni. Terminali asukoht polegi Eleringile seega kõige tähtsam, pigem on oluline, et terminal rajataks.