Koos keskpinge taastamisega parandatakse neis maakondades juba mitu päeva ka madalpingerikkeid, teatas Delfile Eesti Energia pressiesindaja.

Viljandimaal, Pärnumaal ja Kagu-Eesti maakondades Valgas, Võrus ja Põlvas on kokku üle 800 madalpingerikke. Kuna tormi tõttu said kõige enam kannatada Pärnu- ja Viljandimaa metsad, on murdunud puud just neis piirkondades lõhkunud ka kõige enam elektrivõrku. Ka madalpingeliinidel tuleb vahetada liinimaste ja vedada uut liini.

Kõik suuremad ja väiksemad tormijärgsed katkestused on Eesti Energia andmetel täielikult likvideeritud Järvamaal, Raplamaal, Ida- ja Lääne-Virumaal, Tallinnas, Harjumaal ja Tartu linnas, Võrumaal ja Saaremaal. Tartumaal ja Jõgevamaal on jäänud parandada veel veidi madalpingeliine.

Hiiumaal jääb ühe alajaama parandamine ootama ilma külmenemist, et masinatega oleks võimalik liini all ja alajaama juurde sõita. Valgamaal on selliseid alajaamu kolm. Kahe alajaama elektrivarustuse taastamine käib juba kolmandat päeva, sest väga rasketes tingimustes tuleb liin uuesti üles ehitada. Elektrivõrgu taastamine on mitmel pool Eestis keeruline, kuna maa on rohke vee tõttu raske tehnikaga ligipääsemiseks liiga pehme.

Eesti Energia paneb kõigile südamele, et vaatamata sellele, et elektrikatkestus on mõnel pool kestnud juba pikka aega ja pealtnäha võib elukoha lähedal olev liin korras olla, on kategooriliselt keelatud selleks volitamata isikutel omaalgatuslikult teha lülitusi elektriühenduse taastamiseks alajaamades või liinidel.

Eesti Energia rikketelefon 1343, e-posti aadress info@energia.ee ja internetiaadressil www.energia.ee asuv rikketeadete edastamise aken töötlevad ja suunavad Eesti Energia klientide katkestuste teateid avariibrigaadidele.