Raudteeülesõidukoha kaotamine muudaks enam kui 700 Luite asumi elaniku ja sadade piirkonna ettevõtete töötajate ühendustee südalinnaga üle kahe korra pikemaks.

"Kahjuks on kodanikud sunnitud nentima, et Tallinna Linnavalitsus on avatud dialoogi astumise asemel valinud vassimise tee," ütles Luite asumi elanikke esindav Marius Mets.

Asumi elanikud ja nende toetajad nõuavad, et Veerenni ülesõitu ei suletaks seni, kuni pole leitud rahuldavat lahendust ohutuse, ühistranspordi- ja liikluskorraldusega seotud küsimustele. Samuti väljendatakse protesti ebapiisava, et mitte öelda puuduva avalikkuse teavitamise üle linnavalitsuse plaanidest.

Tallinna transpordiameti juhataja asetäitja Talvo Rüütelmaa on Metsa sõnul kahel korral avalikult väitnud, et tulevast liikluskorraldust ja Veerenni ülesõidu sulgemist kajastavad juba 2008. aastast nii Ülemiste liiklussõlme projekteerija tehtud skeemid kui K-Projekti toodetud liiklust modelleeriv video.

"Tegelikult ei ole 22.10.2010 Tallinna Linnavalitsuse poolt avalikustatud videos Veerenni tänava raudteeülesõidukohta asendama mõeldud uut liiklussõlme isegi kujutatud, rääkimata tõigast, et videost ilmneks Veerenni ülesõidu likvideerimine," on Mets nördinud.

Mets toob välja asjaolu, et intervjuus Kuku raadiole väidab Rüütelmaa, et ülesõidu asukoht muutub 490 m, püüdes varjata tõika, et sõidukite jaoks pikeneb teekond Luite asumist kesklinna praegusega võrreldes kaks korda.

Projektijoonise pealt sõiduradade keskelt mõõtes said elanikud aga enda väitel järgmised tulemused:

1) Ülesõidu asukoht on piki raudteed nihutatud 680 m (mõõdetuna tsentrist piki raudteed)

2) Mootorsõidukite teekonna pikkus kesklinna suunas on võrreldes tänasega 1490 m pikem ja kesklinnast väljuval suunal 1535 m. Seega, piirkonda teenindava bussiliini (nr.16) marsruut pikeneb üle 3 kilomeetri.

"Soovime, et Tallinna Linnavalitsus loobuks vassimisest ja probleemide pisendamisest ning astuks dialoogi asumi elanike ja kohalike ettevõtjatega, et leida rahuldav lahendus. Seniks tuleb Veerenni ülesõidu likvideerimine peatada. Samuti ootame vastuseid küsimustele, mille saatsime Tallinna linnapeale 28.oktoobril," nõuavad Luite asumi elanikud.