"Tatari tänava algusesse ilmus sildike: "Parkimiskorra muudatus". Kui ma muidu olen AS Ühisteenuste töötajate peale sattunud sel tänaval mõned korrad päevas jalutades keskmiselt kord kuus, siis täna edasi tagasi käies kohe mitu korda," kurtis elanik.

"Kõik said trahvi, kes parkisid nii, nagu nad seal elu aeg parkinud on. Terve tänavatäis autosid," sõnas ta.

„Tasulise parkimisala laienemisega jääb eeldatavasti piirkonna elanikele parkimiseks rohkem ruumi,“ ütles aasta lõpus uuendust kommenteerinud abilinnapea Taavi Aas.

Südalinna tasuline parkimisala hõlmab uuest aastast Vabaduse väljaku, Kaarli puiestee, Toompuiestee, Tõnismäe tänava, Pärnu maantee, Liivalaia, Pronksi, Jõe ja Ahtri tänava, Mere puiestee, Viru väljaku ja Pärnu maanteega piirneva ala.

Südalinna parkimisala piiride nihutamise põhjuseks oli linna teatel üha suurenev parkimiskoormus südalinna piirialadel. „Oleme seadnud eesmärgiks linna südames autokasutust piirata ja seeläbi ka parkimiskoormust vähendada,“ ütles Aas.

AS Ühisteenused parkimiskontrolli spetsialisti Martin Tulbakaini sõnul on ettevõtte töö teostada Tallinna avalikul parkimisalal parkimisjärelvalvet ja kontrollida parkimistasu maksmist, kuid sellegi poolest saavad ka nemad aru, et paljud autojuhid ei ole jõdnud kohaneda uue parkimiskorraga.

"Seetõttu me ei trahvi, vaid hoiatame sõidukijuhte, kes on jaanuarikuu jooksul südalinna laienenud alas parkinud kesklinna tariifiga. Eeldame, et trahvid mida linnakodanik võis märgata, on tegelikult hoiatused, millel me juhime tähelepanu muutunud parkimiskorrale ja palume edaspidi olla hoolsamad parkimistasu maksmisel," lisas Tulbakain.