"Esimene projekt lõppes eelmise aasta detsembris, lisaks Kaalile oli projekti kaasatud Rebala kaitseala," ütles muinsuskaitseinspektsiooni eurointegratsiooni nõunik Helle Solnask BNS-ile.

Projekti raames üllitati broshüüre, infovoldikuid ja teaduslikke artikleid ning seati objektide juurde üles uued põhjalikud stendid ja juhatavad sildid, rääkis Solnask.

EL-i programmi raames rahastatavate uute projektide seas esindavad Eestit seekord Kaali meteoriidikraater ning varajase metalliaja kindlustused.

Euroopa ühist kultuuriruumi tutvustavas programmis teevad oma rahvusvahelist huvi pakkuvate mälestiste tutvustamisel koostööd viis riiki - Eesti, Norra, Rootsi, Taani ja Saksamaa, lausus Solnask.

Programmi "European Cultural Paths" (Euroopa kultuurirajad) Iirimaal Kilkennys reedel ja laupäeval toimuval konverentsil esindab Eestit muinsuskaitseinspektsiooni arheoloogiamälestiste peainspektor Ants Kraut.

Euroopa kultuuriradade programm on toetanud ka Kuressaare linnaatlase koostamist ning Põhja-Euroopa puitlinnade konverentsi läbiviimist.