See oli justkui tavaline reedene õhtu, kirjutab Eesti Ekspress.

Alguses Juri Legatši ja tema seltskond tähistasid sõbra sünnipäeva Viimsis. Umbes kella 23 paiku otsustas seltskond minna klubisse Seduction, mis on Viru Keskuse all. Tüdrukud saadeti ees autoga ära, et nad jõuaksid enne südaööd sisse saada, sest siis on neile sissepääs tasuta. Poisid ise sõitsid klubisse bussiga. Tavaliselt Juri eelistas ikka rohkem sõpradega suhelda. Kuid sellel ööl püüdis Jura olla kogu aeg koos oma neiu Daraga. Kella kolme paiku lahkus osa Jura seltskonnast klubist. Jura saatis Dara oma vennaga koju. Ise jäi. Sõbrad räägivad, et Jura ei tahtnud lahkuda enne, kui oli kõik sõbrad klubist kaasa võtnud.

Tol reedel viibis klubis ka Deniss Monogarov oma sõbraga. Klubi turvamehe sõnul puhkes umbes kella 4 paiku hommikul Monogarovi ja kellegi noormehe vahel klubis konflikt. Tülitsejad üritasid alustada kaklust, ning turvamees otsustas Monogarovi klubist eemaldada, kuna pidas teda tüli algatajaks. Deniss saadeti klubist välja hommikul kella 4-4.15 paiku. Umbes kell 4.30 sai teatavaks, et Tammsaare pargis, mis on klubist mõne meetri kaugusel, on midagi juhtunud.

“Kui kohale jõudsin, ei saanud ma alguses isegi aru, et tegemist on noahaavadega. Jura lebas kõhuli ja tundus, et ta oli saanud tugevasti lüüa. Õudne vaatepilt avanes siis, kui ta selili keerati. Tema kaelast purskas verd nagu fontäänist.”

Siinsamas oli ka teine kannatanu — Jura sõber Maksim, kellel turvamees nägi vähemalt kolme haava: käel, jalal ja küljes. Maksim oli šokis.

“Juhtunul oli piisavalt tunnistajaid. Peale teiste veel üks Jura sõber, Dima. Seal oli ka Deniss Monogarovi sõber. Deniss ise põgenes sündmuspaigalt.” Turvamehed kutsusid kohale nii politsei kui ka kiirabi.

Tapmises kahtlustatav Deniss Monogarov ilmus 7. augustil koos kaitsjaga ise politseisse. Samal päeval taotles prokurör kohtult mehe vahistamist kuni kuueks kuuks. Kohus rahuldas selle taotluse.

Vandeadvokaat Sven Sillar (kes on kaitsnud varem näiteks Heete Simmi, Liis Haavelit, Arnold Merd) on taotlenud oma kliendi vahi alt vabastamist, sest tegu on korraliku ja varem karistamata inimesega.

“Tegemist oli enesekaitsega. See välistab toimepandud teo õigusvastasuse, mis omakorda toob seaduse kohaselt kaasa kriminaalasja lõpetamise või kohtus õigeksmõistva otsuse tegemise”.

Deniss Monogarov istub jätkuvalt vahi all kahtlustatuna tapmises, mille eest karistatakse kuue- kuni viieteistaastase vangistusega. Kuni 2009. aasta 1. augusti ööni Juri ja Deniss teineteist ei tundnud.

Seetõttu räägivad nende sõbrad ja tuttavad täiesti erinevatest versioonidest, alates enesekaitsest ja julmast pussitamisest, aga ka tavalisest poiste kaklusest, mis lõppes kõigi osalejate jahmatuseks eriti jõhkralt.

Loe pikemalt homsest Eesti Ekspressi paberlehest.