Ekspertnõukogu pani ka ette korraldada Sakala interjööride väärtuse põhjalik ekspertiis ja arvestada selle tulemustega Uue Sakala Keskuse ehitusprojekti koostamisel, teatas ekspertnõukogu sekretär Hain Toss ETV24-le.

Eesti Arhitektide Liit (EAL) koostas Estonia pst, Teatri väljaku, Rävala pst, Kentmanni tn ja Sakala tn vahelise kvartali detailplaneerimise projekti ja selle elluviimise kohta ekspertarvamuse ning väidab sellele tuginedes, et nimetatud kvartali detailplaneerimise projektis ettenähtu ei rahulda Uue Sakala keskuse rajamise eesmärke vastavalt kehtivale detailplaneeringule, teatas Delfile EAL.

“Leiame, et seetõttu on vaja algatada uus detailplaneering. Uus Sakala keskuse ehitusprojekti koostamine näitab, et nimetatud detailplaneering, ehitusprojekt ja ehitusluba lammutamiseks ei ole kooskõlas. Väidetel, et ehitustegevus vastab Estonia pst, Teatri väljaku, Rävala pst, Kentmanni tn ja Sakala tn vahelise kvartali detailplaneerimise projektile, pole õige. Detaiplaneeringu sisu püütakse erinevatel viisidel moonutada. Detailplaneering on terviklik juriidiline dokument, mille muutmine ega suvaline tõlgendamine pole õiguspärane.

Kultuuriminister Raivo Palmaru leppis mõne päeva eest AS Uus Sakala nõukogu liikme Tõnis Haaveliga kokku, et Sakala keskuse lammutustöid ei alustata veel vähemalt kuu aja jooksul.