Terviseameti järelevalveosakonna juhtivinspektor Peeter Mardna ütles Delfile, et seni on ajakirjanduses välja toodud pool tõde.

Mardna sõnul saab täpsemat infot jagada 17. aprilli õhtul pärast arstiabi kvaliteedikomisjoni istungit. "Kui lapsevanem annab nõusoleku seda küsimust käsitleda, siis tuleb see arutlusele," ütles Mardna, kelle sõnul on vastav kirjalik taotlus vanemale saadetud.

Terviseamet alustas eile menetlust 16-aastase noormehe surmaga lõppenud juhtunu uurimiseks. Võimalike ravivigade väljaselgitamiseks plaanitakse kaasata eksperte.

Menetlust juhtiva peadirektori asetäitja Mihhail Muzõtšini sõnul on tegu keerulise sündmusega.

"Täpsem menetlus võtab veel aega, ent juba praegu on selge, et Rapla haiglas uuriti ja osutati patsiendile väidetust põhjalikumat arstiabi," ütles Muzõtšin eile. "Nii keeruliste juhtumite korral ei saa ega tohi kergekäelisi hinnanguid anda, vaid juhtum tuleb iga teenuseosutaja suhtes viimse detailini läbi arutada."

Terviseameti teatel on antud loo puhul tegu erakordse juhtumiga Eestis. Viimase 50 aasta jooksul pole Eestis diagnoositud kõhuaordi lõhkemist ühelgi nii noorel patsiendil.