"Ma ei pea neid eriti tõsiseltvõetavateks. Esiteks - täistabamuse korral häviks ka keemiarelv. Ja teiseks - kui toimuks mingi leke, siis lekke tulemusena ei saaks nii ulatuslikku keemiarelva reostust olla," vahendab Rekkeri intervjuud ERR-i uudisteportaal.

Rekker ütles, et Süüra valitsusvastastel ei ole võimekust, et keemiarelva toota. Rekkeri sõnul jääb õhku ka küsimus, kas Süüria valitsus andis ära kogu oma keemiarelva varud. Nimelt pidi 2014. aastaks olema Süüriast välja viidud või hävitatud kõik valitsuse keemiarelvavarud.

"Tema relvastus ei olnud kellegi juures arvel, seda ei ole kontrollitud. Ja koguse kohta, mille ta andis hävitamiseks, ütles ta ise, et see on kõik," lausus Rekker.

Rekker lisas, et praegu teadaolevalt viitavad sümptomid närvimürgile. "Teadaolevalt oli Süüria valitsusel närvimürkidest olemas sariin ja VX-gaasid. See võib üks nendest olla," ütles Rekker.

Eilses keemiarelvarünnakus Süürias hukkus 58 inimest, Suurbritannias baseeruva Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse andmetel oli hukkunute seas 11 last.