Morozovi sõnul näitab fakt, et kapo etteheiteid Tsvetkovi ja Kõlvarti tegevusele kritiseeris Venemaa saatkond, mitte välisministeerium, seda, et Venemaa ei soovi Vene avalikkuse tähelepanu antud asjale tõmmata. "Seega selline käitumine ise juba tähendab, et Eesti-Vene suhetele olulist mõju ei ole," ütles Morozov Delfile.

"Venemaa ei saanud ignoreerida fakti, et nende diplomaati süüdistati vaenulikus tegevuses. Samas nende reaktsioon oli aga äärmiselt pehme ning ilmselt nad ei soovi selle asja üle Eestiga konflikti minna. Seega minu soovitus oleks teha mitte midagi ning jätta Vene saatkonna märkus tähelepanuta," arvas Morozov.

Eksperdi sõnul võib probleemi süvenedes ning Vene diplomaatide jätkuvas mainimises Eesti poliitikute mõjutamise kontekstis juhtuda, et antud küsimusse sekkuvad Venemaa välisministeerium ning muud võimuorganid. Samas peab mees sellist stsenaariumi vähetõenäoliseks.

Samuti ei tasu Morozovi arvates tõsiselt võtta ka Venemaa lubatuid sanktsioone. "Teoreetiliselt Moskva saaks kutsuda üles inimesi boikoteerima näiteks Eesti kaupu, nagu seda tehti 2007. aastal peale "pronksiööd". Ent nüüd on Eesti-Vene kaubasuhted ju tihedalt seotud ka Venemaa ja Euroopa liidu kaubasuhetega, seega Venemaa ilmselt ei vaevu sellise tühise asja pärast neid suhteid ohtu seadma," ütles Morozov ning lisas, et ta ei pea tõenäoliseks ka näiteks Venemaapoolset gaasitarnete lõpetamist. "Selleks vajaksid nad palju suuremat põhjust," ütles Morozov

Venemaa eksperdi Morozovi sõnul on Vene diplomaatidel Eesti linnaametnikega kohtumine mitte üksnes nende õigus vaid ka kohustus. "Samamoodi nagu kapol on kohustus uurida, et midagi kriminaalset ja riigivastast diplomaatide tegevuste käigus toime ei pandaks. Seni pole kapo aga suutnud näidata, et midagi kriminaalset neil kohtumistel aset oleks leidnud," rääkis Morozov.

Vene saatkond teatas reedel, et esitas Eesti välisministeeriumile resoluutse protesti seoses kaitsepolitsei alusetute süüdistustega Vene diplomaat Juri Tsvetkovi kohta, keda kaitsepolitsei oma aastaraamatus ilma igasuguste tõendusmaterjalideta mainib seoses võimaliku "mõjutamise ja suunamisega", mida Tsvetkov justkui teostas Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti suhtes.

Saatkond lubas, et kaitsepolitsei tegevus ei jää tagajärgedeta ning see mõjutab negatiivselt Eesti-Vene suhteid.