Riigiportaali sisenemisega esines probleeme esmaspäeva õhtul kella 20 ja ühe vahel öösel, mil portaali jõudsid emakeele riigieksami tulemused, selgitas Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) kommunikatsioonijuht Liisa Tallinn.

Tallinn täpsustas, et ülekoormuse põhjustasid tehnilised tõrked ja nende koosmõju nii SA Innove kui ka RIA süsteemide poolel.

Tallinn selgitas, et eesti.ee ei ole staatiline veebileht, vaid kuvab kasutajatele informatsiooni sadadest erinevatest andmebaasidest, mis asuvad hajali üle riigi.

„Selline süsteem on kindlasti turvalisem ja rahaliselt mõistlikum kui andmete ühte superandmebaasi koondamine, samas toob see vahel kaasa viperusi, mida ei suudeta ette näha,“ kommenteeris Tallinn. „Suhtume alati sellistesse intsidentidesse väga tõsiselt ja pingutame, et need tulevikus ei korduks.“

Tallinna kinnitusel töötab portaal hetkel hästi, ent üksikutel kasutajatel võib esineda veateateid. „Probleemi kõrvaldamise ja põhjuse välja juurimisega on
tehnikud nii RIAs kui SA Innoves tegelenud nii eile kui täna ja tegeletakse seni, kuni portaali töö on jälle laitmatult ladus,“ ütles Tallinn ja vabandas kasutajate ees, kellele portaali tõrked ebamugavusi tekitavad.

Ta soovitas abiturientidel suunata oma eesti.ee e-posti aadress tavameilile ning tellida endale portaalis riigieksamite tulemuste teavitus. Nii jõuavad eksamitulemused otse abituriendi meilikasti.